Japan Matcha

Cena
139
Původní cena
0
Ušetříte
0
ks
Varianty
Japan Matcha 30g 139 Kč
Japan Matcha 100g 369 Kč

Pozor čaj musí být pěstován opravdu v Japonsku jinak není kvalitní a nemá níže zmiňované účinky. Na našem trhu se pohybuje spousty nekvalitních vypěstovaných čajů pod názvem Matcha, ale nemají s tímto čajem nic společného. U nás máte na 100% zaručen původ z Japonska.

Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800let zpět. Dle historické literatury byla matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Své fytoterapeutické opodstatnění nachází matcha více dnes. Matcha obsahuje velké množství antioxidantů.

V čem je matcha tea tak prospěšný?

Tento čaj obsahuje vitamíny (A, B1, B2, B12, C, P), minerály (vápník, železo, draslík, fluor, zinek), vlákninu, kofein, aminokyseliny (např. (L-theanin, theofylin), antioxidanty, taniny a katechiny. Z výživového hlediska je čaj matcha mnohem hodnotnější než klasické zelené čaje, protože není fermentován. Jedná se o hotový zázrak, čehož si byli vědomi i staří Číňané a poté Japonci, proto se může označit jako superpotravina.

Jaké má čaj účinky?

  • Dodává energii a zlepšuje soustředěnost
  • Působí pozitivně na nervy, zmenšuje stres a uklidňuje mysl
  • Prevence proti vzniku rakoviny, infekce, zubního kazu nebo kardiovaskulárním onemocněním
  • Čaj je vhodný při hubnutí, neobsahuje žádné kalorie a zmenšuje chuť na jídlo,
  • Také pomáhá spalovat tuky a zrychluje metabolismus
  • Udržuje normální krevní tlak, normální hladinu cholesterolu a cukru v krvi
  • Má protizánětlivé a detoxikační účinky
  • Zpomaluje stárnutí

Matcha pomáhá na hubnutí

Zelené čaje mají obecně dobrý vliv na hubnutí kvůli obsahu katechinům. Matcha má katechinů a hlavně EGCG nejvíce ze všech, proto se dá očekávat, že bude mít i největší vliv na hubnutí. Což potvrzují i některé studie prováděné po celém světě. Čaj zrychluje metabolismus až o 40 %, spaluje tělesný tuk, zmenšuje chuť na jídlo a také odvodňuje. Je nutné dostatečně pít, protože cílem hubnutí není odvodnit se, ale spálit tuky. Denně by se měly vypít dva až tři šálky čaje, přičemž jedna porce by měla mít 2 gramy Matchi.

Přípravy čaje matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené. Právě v této době vzniká největší obsah aminokyselin a antioxidantů. Čaj se díky aminokyselinám stává sladší. Nejlepší čajové lístky jsou při sklizni vybírány ručně a zpracovávají se v pěti krocích – páření – sušení – třídění – mletí na žulových kamenech. . Před mletím jsou z čaje odstraněny všechny žilky, samotné mletí na nejemnější prach probíhá tempem 40g za hodinu. Dojde tak k dokonalému rozrušení membrán buněk v čaji a tím maximální vstřebatelnosti aminokyselin a antioxidantů. Z čaje neuniknou žádné látky tak jako při nálevu, jelikož konzumujeme pěnu i s čajovými lístky.

Popíjení čaje matcha vnáší energii pro tělo i mysl. Narozdíl od ostatních čajů má matcha díky zatemňování vedle kofeinu i vysoký obsah teofylinu, který prodlužuje stimulační účinek až na 6 hodin. Vzhledem k obsahovým L-theaninových aminokyselinám doplňuje energii, tudíž kofein po odeznění účinku nevyčerpává, tak jako u kávy.

Matcha má výbornou sladce smetanovou naturální chuť, z které je cítit příroda japonských svahů.Díky přípravě pouze do misky a úplnému rozpuštění čajového  listu, vydrží i malá váha čaje velmi dlouho.

V domácích podmínkách a bez propriet se čaj připraví v širokém hrnečku, přidáním 100ml 75 °C vody a našleháním malou kvedlačkou.

Čaj z matchy je výborný i jako ledový čaj. Lžičku až lžičku a půl vložíme do shakeru a přidáme 250ml chladné  vody. Po 30 vteřinách máme vynikající ledový čaj vhodný do parných letních měsíců - lze však užívat po celý rok. Studená příprava pomáhá zachovat prospěšné látky  matchy.


 

TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.

Kvalitní Matcha je jemný, hladký a mírně sladce chutnající s minimálním náznakem trpkosti. Sladká chuť pochází z přirozeně se vyskytující L-theanin aminokyseliny a rostlinných vláken. Naše Matcha obsahuje kolem 16.84mg/g L-theaninu. (tato hodnota se mění s každou sklizní, nakupujeme však matchu této kvality)

země původu: Japonsko

hmotnost:30g nebo 100g

výrobce: Salvia Paradise

recepty:(fotky v popisu výrobku)

Zdravý Matcha Tea nanuk
Recept:
35 ml kokosového mléka
230 ml mandlového mléka
2 sáčky čaje Matcha
1/3 šálku agáve sirupu
Postup:
V mixéru zpracujeme všechny suroviny, dáme do nádobky na nanuky, přikryjeme alobalem a dáme zmrazit.

Matcha detox drink

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 avokádo
  • hrst Rukoly
  • lžíce medu
  • 2 g Matcha Tea
  • šťáva z půlky limetky
  • led

Vše vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Podáváme v koktejlových sklenicích.

Matcha banana

  • 2 g Matcha
  • 3 dl kokosového mléka (může být i klasické)
  • jeden banán

Všechny ingredience vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Vhodné podávat s ledem.

MATCHA RAFAELO

50g loupaných mandlí
50g kešu oříšků
2 lžíce kokosové mouky
1 lžíce kokosového oleje
8 lžic strouhaného kokosu
3 lžíce medu
2 g Matcha Tea
mandle a kešu do kuliček
—————————————–
1) Mandle a kešu namočíme přes noc do vody.
2) Vodu slijeme, mandle a kešu dáme do mixéru a rozmixujeme.
Přidáme všechny ostatní suroviny a znovu mixujeme, až je hmota hladká.
3) Z hmoty vytvarujeme kuličky, do každé kuličky zabalíme mandličku nebo kešu.
5) Obalíme v kokosu. Necháme ztuhnout v lednici.

Matcha Tea bagetky

INGREDIENCE TĚSTO

25 g máslo

300 ml polotučné mléko
1 lžička sůl
1 lžička cukr krupice
1/2 kg hladká mouka
14 g droždí
10 g čajového pesta anebo čaje Matcha
tykvová semínka

NA POTŘENÍ

žloutek
lžíce mléka

Z mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo, vsypeme tykvová semínka, čajové pesto anebo poctivě rozmíchaný Matcha Tea. Vypracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout.

Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C přibližně 20 minut.

Tento produkt je zařazen v kategorii / kategoriích

Uživatel
Kontakty

Sluníčko - zdravá výživa
Tovačovská 177
783 75  Dub nad Moravou
Česká republika

Telefon
+420 724 421 507

Internet
slunicko-zdravavyziva@seznam.cz
www.slunicko-zdravavyziva.cz

Newsletter